Antibiyotik Bitkiler Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ve insan sağlığı açısından büyük bir öneme sahip ilaçlardır. Kelime anlamı ile antibiyotik, "hayata karşı" demektir. Bu kimyasal bileşikler, bakterilerin çoğalmasını önlemekte hatta bakterileri yok etmektedir. Dar Spektrumlu Antibiyotikler Bazı antibiyotikler, sadece az sayıda farklı bakteri türü ile savaşacak şekilde geliştirilmiştir. Bunlara dar spektrumlu antibiyotikler denmektedir. Doktorunuz, tam olarak hangi tür bakterinin hastalığınıza sebep olduğunu bildiği durumlarda bu tür antibiyotikleri kullanmanızı önerir. Bu antibiyotikler, diğer faydalı ya da zararsız bakterileri hedef almadıkları için, tedavilerde tercih edilen en uygun antibiyotiklerdir. Geniş Spektrumlu Antibiyotikler Diğer antibiyotiklerin aksine geniş spektrumlu antibiyotikler, birçok bakteri türüne etkilidir. Doktorunuzun hastalığınıza ne tür bir bakterinin sebep olduğunu saptayamaması veya farklı türde hastalık oluşturan bakterilerin bir arada bulunması durumlarında bu antibiyotikler tercih edilir. Ancak, bu antibiyotiklerin zararsız veya yararlı bakterileri de yok etme riski bulunmaktadır. Neden Antibiyotik Bitkiler? Stres, yorgunluk ve yetersiz beslenme, vücudun bağışıklık sistemini savunmasız bir hale getirir ve mikroplarla mücadelede zayıf kalmasına neden olur. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini en üst seviyede tutacak besinleri tüketmeliyiz. Genel olarak hastalıklardan korunmak amacıyla antibiyotik takviyesine başvururuz. Tıbbi kimyasal antibiyotikler faydalı olduğu kadar zararlıdır da. Uzun ve sık kullanılan antibiyotikler vücutta ciddi hasarlara yol açabilmektedir. Bu nedenle doğal antibiyotik içeren besinleri tüketmek en mantıklısıdır. Hastalanma sırasında doğrudan antibiyotik kullanmak yerine doğal yiyeceklerden bu ihtiyaçlarımızı karşılamak en uygun olanıdır. Doğal antibiyotiklerle vücudu daha sağlam ve bağışıklıklı bir hale getirmek mümkündür. Ancak, antibiyotik özellikler içeren bitkileri tüketmek, antibiyotik içmek gibi vücudu antibiyotiğe dirençli hale getirmez. Bunun nedeni ise antibiyotiklerin tek bir izole edilmiş kimyasalın ilaç şekline getirilmesindendir. Bakteriler, bu basit kimyasalın özelliğini çözerek ona karşı direnç geliştirmektedir. Şifalı bitkiler ise birçok farklı bileşik içerdiğinden, bakterilerin direnç geliştirmesi daha zor olmaktadır. Şifalı Bitki Antibiyotikler
|